mr. M.J. Drijftholt

mr. M.J. (Jaap) Drijftholt heeft Notarieel Recht aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Na zijn studie is Jaap in 2003 zijn carrière begonnen bij de gemeente Amsterdam. Na in 2005 één jaar als afdelingshoofd te hebben gewerkt bij het voormalige stadsdeel Oost/Watergraafsmeer is Jaap in 2005 zijn eigen juridisch advieskantoor begonnen. In 2011 is dit kantoor verder gegaan onder de naam Catch Legal. Tot januari 2017 heeft hij bij Catch Legal de sectie civiel recht geleid. Per 1 januari 2017 heeft hij AVC Advocaten opgericht en zet hij zijn werkzaamheden voort als advocaat.

Jaap is op het gebied van het civiel recht gespecialiseerd in het vastgoedrecht (projectontwikkeling, verkoop, koop), VvE-recht, huurrecht en het arbeidsrecht. Hij heeft in het verleden tevens veel bestuurs(proces)rechtelijk zaken gedaan en heeft daarom onder andere specialistische kennis van de Participatiewet. Jaap is te omschrijven als een praktisch ingestelde jurist, gericht op resultaat.

Nevenfuncties:

  • Secretaris van de Commissie van Beroep Dutch Securities Institute (DSI)
  • Secretaris van de Commissie van Beroep van de Stichting Tuchtrecht Banken
  • Algemeen voorzitter van de bezwaarschriftencommissies van de gemeente Haarlem alsmede voorzitter van de kamer Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • Voorzitter van de Stichting Administratiekantoor van een internationaal modebedrijf

Voormalige nevenfuncties:

  • Secretaris van de Commissie van Beroep van het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid)
  • Voorzitter van de bezwaarschriftencommissie Wmo van de gemeente Zandvoort
  • Voorzitter van de Bezwaarschriftencommissie van de gemeente Oudewater

E-mail: jdrijftholt@avcadvocaten.nl

Telefoon: 020 – 210 33 70