Contractenrecht

Contractenrecht

Een goede samenwerking begint met een goed contract. Hoewel vertrouwen de basis is voor zakelijke relaties is in bijna alle gevallen een contract onmisbaar. Het is belangrijk om vast te leggen wat u van elkaar mag verwachten. Zeker als verplichtingen voor een langere tijd worden aangegaan.

Een contract is een overeenkomst die wordt aangegaan tussen twee of meerdere partijen. In het contractenrecht staat het partijen vrij de inhoud en de vorm van het contract te bepalen. Zij dienen echter wel rekening te houden met een aantal vastgelegde voorwaarden die onder meer terug te vinden zijn in het arbeidsrecht en het huurrecht.

Een contract is binnen no-time afgesloten. Bijvoorbeeld bij het doen van een online aankoop. U heeft uw droomtelevisie gevonden en plaatst het item in de winkelmand. Vervolgens gaat u akkoord met de algemene voorwaarden om daarna de televisie online af te rekenen. Het contract tussen u en de webshop is nu afgesloten.

Het leerstuk van de algemene voorwaarden is een belangrijk onderdeel van het contractenrecht. Partijen kunnen kiezen of zij algemene voorwaarden deel willen laten uitmaken van hun contract. Zodra men hiervoor kiest en beide partijen gaan akkoord, dan mogen zij er vanuit gaan dat het over en weer duidelijk is wat u van de ander mag verwachten.

In de algemene voorwaarden kan ook een exoneratieclausule voorkomen. In een dergelijke clausule kan een partij aangeven in bepaalde gevallen beperkt aansprakelijk te zijn of zich geheel uitsluiten ervan. Algemene voorwaarden moeten dan ook duidelijk en helder opgesteld worden, dan wel goed gelezen worden.

Zoekt u een contractrecht advocaat?

Er bestaan vele soorten contracten zoals een arbeidscontract, een aandeelhouderscontract, een huurcontract, een koopcontract en gaat u maar verder. Met zoveel diversiteit aan contracten, kunnen wij ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. AVC Advocaten kan u helpen uw zicht weer terug te krijgen.

Onze contractrecht advocaten zijn u graag van dienst met het opstellen en nakijken van contracten of algemene voorwaarden. Zij kunnen u ook bijstaan indien er een geschil is ontstaan over de interpretatie van een contract of de algemene voorwaarden. Ten slotte kunnen onze contractrecht advocaten u uiteraard ook adviseren over het instellen van vorderingen tot nakoming van het contract.

U kunt AVC Advocaten vinden in Amsterdam, maar is uw bedrijf gevestigd buiten Amsterdam? Of heeft u een contract gesloten met een partij buiten Amsterdam? Geen enkel probleem. Wij maken graag een paar extra meters voor u. Neem gerust contact op.

Bel of Fax ons

F: 020 – 210 33 71

OF